hét netwerk voor ambitieuze jonge vrouwen

Een week vol Lof

Op 9 maart j.l. hebben wij in samenwerking met Lof een college gegeven in Leiden ter gelegenheid van internationale vrouwendag (8 maart). Sprekers op deze LofTalk waren Judith Meeng (Bestuurslid Lof Foundation & Head of Human Resources bij De Brauw Blackstone Westbroek), Clementine Breedveld (Hoogleraar Burgerlijk Recht op de Universiteit Leiden) en Frederike Leeflang (Chair of the Board of Directors bij Boekel De Nerée). Ondanks dat de LofTalk op de vroege ochtend was, waren best wat studenten hierop afgekomen. Het was erg interessant om te horen hoe de sprekers hun huidige top positie hebben bereikt en welke struikelblokken ze ondertussen zijn tegengekomen. Zo kregen we te horen dat het als vrouw aan de top niet altijd gemakkelijk is. Dit was wel even een reality check. We kunnen met zekerheid zeggen dat de LofTalk een groot succes was!

Daarnaast mochten onze bestuursleden op 12 maart j.l. aanwezig zijn bij het jaarlijkse diner van het vrouwengenootschap van Lof: Noblesse Oblige. Het was voor ons een grote eer om met vrouwen aan tafel te zitten die het al allemaal hadden gemaakt. Tijdens het diner was er gelegenheid tot het geven van presentaties en hierbij werd nogmaals benadrukt hoe weinig vrouwen eigenlijk de top bereiken en vandaar ook dat er extra aandacht is voor  ‘The Next Generation’. Onder dat mom waren wij ook uitgenodigd en mochten we onszelf presenteren. Wij deden daarbij een oproep naar nieuwe mentoren zodat nieuwe studenten kunnen worden begeleid bij belangrijke beslissingen in hun leven. Andere sprekers waren onder meer oud-Kamervoorzitter Gerdi Verbeet en initiatiefnemer van het genootschap Noblesse Oblige Jolanda Holwerda. Al met al, het was een heerlijke avond waarbij we konden luisteren naar presentaties die tot hele interessante discussies konden leiden en konden genieten van een heerlijke diner.

Kortom, een week vol LOF. Een week waarin we stilstonden bij internationale vrouwendag en waarin we onszelf konden presenteren als ‘The Next Generation’ bij het vrouwengenootschap van LOF: Noblesse Oblige. Wij, als bestuursleden, kijken in ieder geval erg positief terug op deze week en hopen op nog vele weken samen met LOF!

Copyright: Lof / Anette Brolenius
Noblesse Oblige diner 2015 – Copyright: Lof /Anette Brolenius

lees meer >>

Share:

lees meer >>