hét netwerk voor ambitieuze jonge vrouwen

In liefdevolle herinnering aan Geneviève Dellebeke – Van der Veen, Co-Founder van TopFem

Een reis met betekenis  

Dromen zijn doelen met deadlines. 

Toen ik 11 jaar geleden Geneviève leerde kennen, moest ik vaak diep nadenken (of in eerste instantie hard lachen) over de wijsheden die ze me tegenwierp in onze gesprekken over het leven. Zo zou ik het te vaak over dromen hebben zonder hier iets mee te doen. Want waar was mijn stappenplan? Wanneer waren de deadlines? 

Deze dynamiek tussen ons manifesteerde zich ook toen we TopFem oprichtten. De ideeën en dromen die op tafel lagen zou zij wel even voorzien van een ‘o zo nodig’ stappenplan. En ondanks dat ik me ben blijven verzetten tegen al die stappen was ze de motor achter het project en zag ik haar vaak denken; droom rustig verder Maaike. 

Nou was het niet zo dat Geneviève met haar stappenplannen en deadlines niet idealistisch was. Ze had juist een sterk verlangen om iets op te zetten waar ze in geloofde EN waar haar talenten als organisator, netwerker en verbinder tot hun volle recht zouden komen. Daarnaast was ze ook gewoon altijd toe aan een volgende uitdaging. 

Daarmee was TopFem geboren. 

TopFem was voor ons beiden een plek waar we ons als een vis in het water voelden. Eindelijk konden we onze ambitie lekker de vrije loop laten. Bouwen aan een netwerk waar alleen maar interessante mensen leken rond te lopen. En deuren openen en mogelijkheden creëren voor anderen. TopFem heeft ons doen inzien dat er nog zoveel meer was dan onze eigen studies, vrienden, verenigingen en ideeën. We kregen hiermee de kans om aan iets te bouwen dat groter was dan onszelf. 

TopFem werd zo een broedplaats voor talent en ambitie. 

Het leven ging natuurlijk wel verder. In de zin van afgeronde studies, talloze verhuizingen, serieuze banen, huwelijken en helaas verschillende medische trajecten voor Geneviève. Al snel hadden we zelf de tijd niet meer om TopFem verder te ontwikkelen. Gelukkig waren er getalenteerde dames die TopFem verder hielpen bouwen en professionaliseerden. Zo bleef onze droom niet alleen bestaan maar ontwikkelde TopFem zich ook verder tot het TopFem van vandaag. En Geneviève kon hier niet meer trots op zijn dan ze was. De samenvatting op haar Instagram is veelzeggend: 

Attorney at law @ Rabobank, Co-Founder @ TopFem. 

TopFem zat verankerd in haar hart. Alhoewel zij misschien zou hebben gezegd dat de ambitie, de drive en het harde werken deze dromen maar mooi hebben laten uitkomen. 

Voor mij was Geneviève voornamelijk en in eerste instantie mijn beste vriendin en later de peetmoeder van mijn dochter. Naast dat we TopFem hebben opgezet hebben we de wereld over gereisd, gezeild, gesurft en geskied. Als echte foodies hebben we heel wat restaurants bezocht en deelden we de liefde voor een goed glas wijn. Ook kwamen we uiteindelijk altijd in dezelfde stad terecht. Van Leiden naar Amsterdam, Utrecht en uiteindelijk Den Haag. En als ik in het buitenland woonde, kwam ze me altijd opzoeken. Ze was geduldig en lief in vriendschappen. En zonder ooit mijn beslissingen te veroordelen, vertelde ze me altijd waarop het stond. 

Geneviève was een echte optimist. Getroffen door tegenslag koos ze ervoor om te vechten en alles uit het leven te halen. Toen Bibian Mentel in maart overleed deelde ze op haar instagram een post met de volgende strekking: Bibian het gevecht verloren? Juist niet! Bibian heeft het gevecht juist gewonnen door de kanker niet te laten winnen maar door te leven. 

Gewonnen had ze.  

Een heldin was ze!  

Beide trouwens. 

Vaak hebben we met elkaar gehad over onze ambitie om nog eens samen iets op te zetten. In een van de laatste gesprekken die ik met haar had, informeerde ze naar het stappenplan. Tja, het stappenplan. Ik zou me hier dan toch maar een keer in moeten gaan verdiepen misschien. Want haar dromen verdienen nog steeds stappenplannen. En deadlines.

Maaike Riesthuis
Co-founder TopFem

Share:

lees meer >>