hét netwerk voor ambitieuze jonge vrouwen

‘Het programma NOW & NEXT had het allemaal’: een interview met NOW & NEXT alumna Sanne Mol

Sanne Mol was afgelopen jaar deelnemer van ons NOW & NEXT programma. Zij vond het programma zo leuk en nuttig, dat ze dit jaar helpt met het organiseren van het nieuwe programma. In onderstaand interview vertelt zij over de waarde van het NOW & NEXT programma voor haar.

Waarom heb jij vorig jaar meegedaan aan het NOW & NEXT programma?

Ik was op dat moment halverwege mijn PhD-traject en de eerste twee jaar waren voorbij gevlogen. Ik wou graag actief bezig zijn met wat ik hierna voor een werk wil gaan doen. Ook merkte ik dat alleen hard en goed werken niet voldoende was om van je baan een succes te maken. Het viel mij op dat er best veel soft-skills nodig zijn. Hierin wou ik mij graag verbeteren. Het programma NOW & NEXT had het allemaal. Je leert dingen waar je nu in je huidige werk veel aan hebt, maar ook ga je aan de slag met wat je in de toekomst wilt en hoe je daar komt.

Wat was voor jou het meest waardevol van het programma?

Dat vind ik een lastige vraag! Er waren heel veel waardevolle elementen. Ik heb veel gehad aan de trainingen en aan de persoonlijke coaching. Maar als ik iets moet kiezen wat ik het waardevolste vond, dan is dat het contact met de andere deelnemers.

Waarom vond je het contact met de andere deelnemers het waardevolst?

Ik vond het heel waardevol omdat iedereen heel open was. Doordat anderen hun uitdagingen op werk bespraken, voelde ik mij minder ‘raar en alleen’. Ik denk dat een grote valkuil van veel mensen is dat zij denken dat zij de enige zijn met een bepaald probleem of uitdaging, hierdoor kon ik denken dat ik het helemaal zelf moest oplossen. Maar dat is helemaal niet nodig! Juist doordat anderen hun uitdagingen zo open vertelden, durfde ik dat ook en hebben wij heel veel van elkaar kunnen leren.

Dit soort uitdagingen zou je toch ook met collega’s of vrienden kunnen bespreken, waarom was het met de deelnemers van NOW & NEXT makkelijker?

Ja zeker, sommige uitdagingen kan je zeker met collega’s en vrienden bespreken. Maar het is veel makkelijker om het over andere dingen dan werk te hebben. Juist dat je een moment pakt met de groep deelnemers om het erover te hebben onder begeleiding van een coach is zo nuttig.

Wat voor een impact heeft het NOW & NEXT programma op jou gehad?

Door het NOW & NEXT programma heb ik mijn doelen beter in kaart gebracht. Ook heb ik door het NOW & NEXT programma meer durf gekregen om uitdagingen op werk te bespreken. Het allermooiste zijn de warme contacten die ik er aan over gehouden heb, zowel binnen TOPFEM als met een aantal deelnemers. 

Wil jij ook net als Sanne mee doen aan het komende NOW & NEXT programma? We starten een nieuw programma in februari 2021. Je kan je aanmelden tot en met 10 januari 2021. Voor meer informatie kijk op onze website of stuur een mail naar: programmes@topfem.org 

Share:

lees meer >>