hét netwerk voor ambitieuze jonge vrouwen

In gesprek met Edith van der Reijden

Woensdag 30 juni 2021 gingen wij in gesprek met Edith van der Reijden. Sinds 2018 is zij Commandant van de brandweer en directeur en secretaris bestuur van de veiligheidsregio Zeeland. Nadat ze haar studie Scheikundige Technologie had afgerond aan TU Delft is zij de officieren opleiding bij de brandweer gaan doen. Het was niet altijd al haar droom geweest om bij de brandweer te gaan, maar dit kwam op haar pad en sprak haar aan.

In haar loopbaan heeft zij veel verschillende functies gehad, zoals beleidsmedewerker grootschalig optreden bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken, heeft zij aan het hoofd gestaan van meerdere brandweerkazerne’s en -regio’s, is ze lid geweest van de directieraad van het Waterschap Hollandse Delta en heeft ze een uitstapje gemaakt naar de consultancy waar zij bij Berenschot als managing consultant heeft gewerkt.

Tijdens de inspirerende sessie heeft ze ons een aantal belangrijke tips meegegeven. Hoewel ze nu volledig op haar plek zit, is dat niet altijd zo geweest. Dit is geëindigd in een burn-out. Achteraf is het duidelijk wat daarvoor heeft gezorgd. Het werk dat ze op een gegeven moment moest doen paste niet bij haar, ze vond het niet belangrijk en kon haar ei er niet in kwijt. Ze had wel een onderbuikgevoel dat iets niet klopt, maar dat had genegeerd. Dat je met plezier naar je werk gaat is ontzettend belangrijk gaf Edith aan.

Werkdruk bestaat niet, druk werk wel.

En om het behapbaar te houden moet je prioriteiten stellen.

Verder hebben we gesproken over haar rol als leidinggevende. Goed naar anderen kunnen luisteren en de persoon die je tegenover je hebt kunnen lezen is daarbij de key. En als je nog een nog een keer moet gaan onderhandelen met een man over een nieuwe baan, dan is het belangrijk om een eisenlijstje te hebben. Weet wat je doel is van het gesprek en ga daarvoor.

Naast dit inspirerende gesprek tijdens onze in gesprek met sessie is Edith ook mentor bij TOPFEM. Is Edith nu precies de mentor die jij zoekt, laat het ons weten en dan gaan wij jullie koppelen!

Share:

lees meer >>