hét netwerk voor ambitieuze jonge vrouwen

‘Ik was bezig met het willen voldoen aan het verwachtingspatroon van mijn omgeving’: een interview met Leading Lady Chantal Heutink

Chantal heeft meer dan twintig jaar in de corporate wereld gewerkt. Totdat ze in 2006 het lef had haar comfortabele leven achter zich te laten om haar kindsdroom te volgen.

Ze vertrok naar Kenia. Succesvol zette ze een onderneming op: I-Care en ontwikkelde, produceerde en distribueerde wasbaar maandverband. Hiermee heeft ze meer dan 55.000 achtergestelde meisjes en vrouwen bereikt.

Vanaf eind 2016 is ze weer terug in Nederland. De start van haar business verliep in het begin moeizaam. Dat heeft ertoe geleid dat Chantal aan zelfonderzoek en persoonlijke ontwikkeling heeft gedaan. Ze kwam erachter hoe de MindF*cks haar belemmerde. Door oude patronen te herkennen, erkennen en actie te ondernemen veranderde haar leven en werd ze als Leading Lady succesvol met haar business.

Vandaag de dag support en begeleid Chantal vrouwen om de Leading Lady van hun leven te worden door MindF*cks te detecteren en te resetten. Hierdoor gaan vrouwen het leven creëren waarnaar ze verlangen, met als resultaat meer zelfvertrouwen, rust en plezier. 

Wij hebben Chantal een paar vragen gesteld over haar carrière-switch en haar ervaring als coach van het NOW & NEXT programma.

Jij hebt een behoorlijke carrière-switch gemaakt een tijd geleden, kan je vertellen waarom?

Ik voelde geen voldoening met en in de dingen die ik deed. Ik was bezig met het willen voldoen aan het verwachtingspatroon van mijn omgeving. Toen ik op een kruispunt stond in mijn leven had ik een gesprek met een coach en hij vroeg me: wat wilde je worden toen je 7 jaar was? Dat was het moment waarop ik me écht ben gaan afvragen, en wat wil ík?! 

Vond jij het moeilijk om je carrière-switch te bespreken met je vrienden/kennissen?

Ja! Het was zoiets anders. Het corporate meisjes wilde toen ‘ineens’ haar kindsdroom: als Florence Nightingale naar Sub Sahara Afrika volgen. Wat zou men ervan vinden? Zelf had ik er ook nog veel vragen over, met name de hoe en wat dan ….

Wat maakte dat jij toen een barrière ervaarde?

Ondanks dat ik succesvol was, voelde ik me onzeker. Ik was op zoek naar erkenning van mijn omgeving en erg naar buiten gericht.

Had een programma als NOW & NEXT jou hierbij kunnen helpen?

Jazeker. Ik wou dat ik een plek had gehad met gelijkgestemden en waar ik me veilig genoeg had gevoeld om mijn twijfels en onzekerheden te bespreken, en ook te ervaren dat ik niet de enige was. En een plek waar ik een klankbord en support zou vinden. Ik heb die periode als eenzaam ervaren.

Hoe heb je het afgelopen jaar als coach van NOW & NEXT ervaren?

Het was een bijzonder traject. We waren al volop bezig, en toen kwam Covid. Het was fijn om van betekenis te zijn en een plek te creëren waar gedeeld kon worden. Het waardevolle van de groep was de diversiteit van vrouwen die een hele verschillende achtergrond hebben, maar elkaar toch vinden. Er was bereidheid om te delen. Er is vaak veel aandacht voor kennis, strategische keuzes en het opbouwen van een netwerk. Tijdens dit programma is er ook veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling, bewustwording en vrouwelijk leiderschap. Juist die elementen zijn zó belangrijk. Ik geloof namelijk in de kracht van de vrouw en het is tijd dat we dit gaan omarmen.

Share:

lees meer >>