hét netwerk voor ambitieuze jonge vrouwen

‘Kleine stapjes zetten en daar ook trots op zijn.’

Margriet Jansen was afgelopen jaar deelnemer van ons NOW & NEXT programma. Ze heeft daar toen ook over geschreven. Hier vertelt zij over de waarde van het NOW & NEXT programma voor haar.

In september 2019 ben ik begonnen met een nieuwe baan. Een grote nieuwe uitdaging waar ik volledig mijn energie in kwijt kan. Hoewel, aan het begin van het nieuwe jaar begon het verlangen om meer bezig te zijn met mijn persoonlijke ontwikkeling buiten mijn eigen werkomgeving. Ik kwam de oproep van het NOW & NEXT programma tegen en ik voelde mij aangetrokken. Het onderdeel ‘Is dit het nou?’ dat focust op de twintigers-twijfels, maar ook het onderdeel ‘Macht & Cultuur op de werkvloer’ trokken mij aan. Daarnaast maakten ook de ruimte voor intervisie en persoonlijke coaching dat ik mij heb opgegeven.

We startten in februari met een kennismakingsessie en daarin zijn we gelijk de diepte in gegaan om een doel te stellen. Vanuit die doelstelling hebben we iedere keer gewerkt. Mijn einddoel is voor mij helder, de weg er naar toe is voor mij de zoektocht. Daarom vond ik het ook waardevol om meer te leren over de Mindf*ck.  Hoe je brein ongewenst invloed heeft op je eigen handelen en hoe je hiermee om kan gaan. Een andere tip die ik heb meegenomen uit de training is om stil te staan bij je ‘Future me’.  Als young professional weten we vaak “hoe we later willen worden”.  Waarom maak je van later niet nu?!

Het heeft mij geholpen om niet iedere keer in de verte te kijken en mezelf druk op te leggen om er te komen. Door o.a. de trainingen en de intervisiesessies heb ik geleerd om meer in het ‘hier en nu’ te zijn. Om ook te zien wat je nu al kan veranderen, om kleine stapjes te zetten en daar ook trots op te zijn. Het heeft mij geholpen om de ervaring van anderen te horen, het was erg waardevol om te zien dat er veel vrouwen zijn met ambitie en om elkaar vooruit te helpen.

Wat ik nu dagelijks meeneem uit het NOW & NEXT programma? Naast de tips en tools voor de Mindf*ck ook het gevoel er niet alleen voor te staan en dat je niet ‘gek’ bent als je een grote dosis ambities hebt. Er zijn nog vele anderen! Zoek elkaar op, deel ervaringen en help elkaar. 

Share:

lees meer >>